R&ROntvoerdGroot

 

 

De Zolderkinderen

 

Samen met zijn ouders en zusje woont Milo in het Koekoeksnest. Het fijnste huis op de hele wereld! Niet alleen hij woont er, ook Lina en haar moeder en de tweeling Tim en Tijmen. De kinderen spelen altijd op zolder, dat is hun domein.
Dan gaat tante Mimi dood, de officiĆ«le eigenaar van het landgoed. Ze weten niet beter dan dat Milo’s moeder het huis zal erven. Maar ineens blijkt er nog een verre neef te zijn. Hij komt zijn erfdeel opeisen en neemt zijn intrek op de zolder van het Koekoeksnest. Dat laten De Zolderkinderen niet op zich zitten!

 


Achtergrondinformatie:

Het idee voor een boek als De Zolderkinderen had ik al heel lang. Een groepje kinderen dat bij elkaar woont in een mooi oud landhuis en daar allerlei avonturen beleven. Het lijkt een beetje op hoe ik vroeger woonde. Niet in zo'n mooi oud huis hoor, maar gewoon in een rijtjeshuis. Maar wel met een gezellige club kinderen die altijd gewoon bij elkaar naar binnen konden lopen. Zo'n spannend avontuur als in De Zolderkinderen heb ik toen nooit beleefd, maar dat had ik wel gewild!