R&ROntvoerdGrootSuperjuffie in de soep

Superjuffie in de soep

Hoe vaak juf Josje zich ook voorneemt om niet meer onder schooltijd de klas uit te vliegen, het lukt haar niet. Als er een dier in nood is móét ze wel een hap van een krijtje nemen om razendsnel in Superjuffie te veranderen. De laatste tijd valt het haar op dat veel zeedieren in de problemen komen door alle troep die daar ronddrijft. Ook deze keer roept een dier in de zee om hulp: het is Banjo, een bruinvis die in een oud vissersnet verstrikt is geraakt. Maar meester Snor houdt juf Josje beter in de gaten dan ooit. Zal ze deze keer dan echt ontslagen worden? En belangrijker: kan ze eigenlijk wel zo lang onder water blijven?

 

 

AchtergrondinformatieIMG_1489.JPG

De plastic soep, dat is géén lekker soepje om te eten! Het gaat over de enorme hoeveelheid plastic in de zeeën. Daarover is de laatste tijd veel op TV en in de kranten geweest. Het is een groot probleem, waar ook veel dieren last van hebben. Jaarlijks sterven ontelbare zeedieren, vissen, vogels en schildpadden omdat ze te veel plastic in hun maag hebben. Het leek me dus een prima taak voor Superjuffie om zich daar eens mee te bemoeien!
Opruimen, dat lukt bijna niet, de stukjes zijn te klein en het is veel te veel. Het is vooral nu zaak om te zorgen dat er niet nóg meer plastic bij komt. Alles wat op straat zwerft komt uiteindelijk in zee terecht. Zie je wat liggen op straat? Pak het op en gooi het weg. Hier zie je het resultaat van een klein rondje met Bolle de hond…
Een goeie website over de plastic soep: http://www.kleanworldwide.nl