R&ROntvoerdGrootSuperjuffie op kamp

 

 

Superjuffie op kamp

 

Na al haar avonturen in de jungle, op safari en in de zee, blijft juf Josje in alweer het zesde boek over Superjuffie deze keer iets dichter bij huis. Ze gaat namelijk met haar klas op schoolkamp. En niet zomaar een kamp: nee, samen met de kinderen gaat ze op oerkamp! Drie dagen lang zullen ze rond moeten lopen in kleding uit de ijzertijd en moeten ze zien te overleven in de wildernis, zonder mobieltjes en tablets uiteraard. Juf Josje heeft er erg veel zin in, maar is ook een beetje zenuwachtig. Want wat nou als er weer dieren in nood zijn die ze moet redden? Maar juf Josje besluit zich er niet te veel zorgen om te maken. Ze zitten midden in een bos, waar de dieren het vast allemaal heel goed hebben… Toch?

 

Achtergrondinformatie

 

Lang, lang geleden was ik op precies zo’n kamp als waar juf Josje met haar klas heen gaat.
Ik was juf in opleiding en ik vond het maar niks, dat kamp. Maar dat durfde ik natuurlijk niet te zeggen! Vooral naar de wc gaan op zo’n gat met een doek ervoor, brrr…
Maar dat dorpje in het bos was eigenlijk best leuk en mijn mobieltje miste ik totaal niet! (Want die hadden we toen nog niet.) Achteraf ben ik blij dat ik naar dat kamp geweest ben, want het is de perfecte locatie voor juf Josje en haar klas!