R&ROntvoerdGroot

Superjuffie op safari is getipt door de Nederlandse Kinderjury 2014

 

 

Superjuffie op safari

 

Juf Josje en haar klas zijn op schoolreisje naar Schiphol. Meester Snor is ook gezellig mee. Maar ze zijn er nog maar net, of Superjuffie moet al in actie komen en een koffer vol babykrokodillen redden. Om te zorgen dat ze daarna ongezien weer kan veranderen in juf Josje, duikt Superjuffie samen met een paar leerlingen de container in. Plotseling wordt de container dichtgegooid en in een vliegtuig gezet. Ze belanden bij een bioloog midden in Afrika. Contact met de buitenwereld is onmogelijk en wat nog erger is: er zijn stropers in het gebied actief en de olifanten lopen groot gevaar... De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar heeft juf Josje wel genoeg krijtjes bij zich?

 

Achtergrondinformatie:

Ik kwam op het idee voor dit boek toen ik een artikel las over stropers in Afrika. Het was een heel naar stuk, ik werd er zo boos van! Er zijn gelukkig organisaties die proberen te voorkomen dat er nog gestroopt wordt, maar toch is het heel moeilijk om het helemaal te stoppen.
Als je schrijver bent, ben je de baas in je eigen verhaal en kun je de wereld een beetje mooier maken dan hij is. Zo kwam ik op het idee op Superjuffie het op te laten nemen tegen een stel stropers. Of het Superjuffie wel gaat lukken om de stropers te stoppen? Dan mag je zelf lezen!