R&ROntvoerdGroot

Superjuffie komt in actie!

 

 

Superjuffie komt in actie!

 

Het is zomervakantie en juf Josje verheugt zich op een paar luie weken. Dan blijkt dat de burgemeester plannen heeft om het Stadspark, waar ook haar huisje staat, te vernieuwen. Hij wil de 200-jarige eik vervangen door "Nieuwe Natuur". De burgemeester is supertrots op dit technologische hoogstandje. Hoewel deze nepnatuur nauwelijks van de echte te onderscheiden is, ontdekt Superjuffie al heel snel dat deze giftig is. Ze heeft haar handen vol aan het redden van dieren die er per ongeluk van gegeten hebben. Hoe kan ze voorkomen dat de plannen doorgaan?


Achtergrondinformatie

Vaak vragen kinderen aan mij hoe ik op het idee kom voor een boek. Dan zeg ik altijd: een heel klein beetje van mezelf (ongeveer een theelepel) gehusseld met een heleboel fantasie. (ongeveer honderd eetlepels)
Het idee voor dit verhaal ontstond door een baas die ik ooit heb gehad. Die vond vooral zichzelf en zijn ideeën erg mooi en belangrijk. En lette niet zo op hoe het voor de mensen was.
Burgermeester Snarf lijkt een beetje op hem. (ongeveer een theelepel, nou oké, misschien wel twee) Hij heeft iets nieuws ontwikkeld, maar dat het slecht voor de dieren is, wil hij niet zien. Gelukkig verzint Superjuffie iets om hem tegen te houden, tenminste, dat hoopt ze...