R&ROntvoerdGroot

Zwerfkind van adel is bekroond met de Kinderboekwinkel-Publieksprijs 2011

Robbie en Raffi – Zwerfkind van adel

Freule Robine wil liever Robbie genoemd worden en in een flat wonen. Maar ze leidt een beschermd luxeleventje en kan geen stap verzetten zonder haar butler Butler. Als haar ouders op zakenreis zijn, gaat ze een weddenschap aan met de kok. Ze gaat bewijzen dat ze een week als zwerfkind kan leven. Het lijkt haar heerlijk om net als gewone kinderen op straat te spelen en door de winkelstraten te wandelen. Tijdens een uitstapje naar een chic warenhuis lukt het haar om aan Butlers aandacht te ontsnappen. Robbie geniet enorm van haar zwerversbestaan. Van haar nieuwe vriend Raffi leert ze hoe het is om een normaal stadskind te zijn, en dat valt nog niet altijd mee. Vooral omdat ze niet wil dat hij ontdekt dat ze eigenlijk van adel is. En ondertussen moet ze zich verstoppen voor Butler, die ongerust naar haar op zoek is...


Achtergrondinformatie:

Het idee om een serie te schrijven kwam van mijn uitgever. Eerst wilde ik er niks van weten. Want ik vind het veel te leuk om steeds weer iets nieuws te verzinnen. Maar de vraag bleef toch in mijn achterhoofd zitten. (of zou een vraag liggen?) En ik zag ineens overal om me heen series. Kinderen houden van series, dat werd me wel duidelijk. Maar houden schrijvers ook van series? Van mezelf wist ik het niet, want ik had het nooit eerder gedaan.
Op een avond keek ik een van mijn favoriete films: In die film speelt ook een butler mee. En ineens borrelde er een idee op, dat verder helemaal niets met die film te maken heeft. De butler zette een kraantje open in mijn hoofd. Diezelfde avond waren Robbie en Raffi geboren. Ik maak er drie, zei ik tegen mijn uitgever, want dan wil ik weer iets heel nieuws verzinnen.