R&ROntvoerdGroot

Robbie en Raffi – Ontvoerd!

Robbie en Raffi zijn sinds hun vorige avontuur elkaars beste vrienden. Ook Butler en Kokkie hebben elkaar gevonden: ze gaan zelfs trouwen! Tijdens de huwelijksreis van Butler moet er natuurlijk wel iemand op Robbie passen, daarom is er voor haar een invalbutler gezocht. Raffi is ook op de bruiloft, hij mag blijven logeren. Al weken verheugt hij zich erop dat hij de dag na de bruiloft samen met Robbie in de limousine naar school gebracht gaat worden.
Maar is die nieuwe butler eigenlijk wel te vertrouwen? Het eerste ritje met de invalbutler verloopt in ieder geval heel anders dan ze verwacht hadden...


Achtergrond informatie:

Om van een heel rijk meisje met een butler op het idee te komen dat ze een keer ontvoerd wordt, dat is eigenlijk niet zo moeilijk. Het is nog een wonder dat het in deel één niet al was gebeurd. Ik heb geen enkele ervaring met ontvoeringen, dus ik ging er heel veel over lezen op internet en ik heb een paar films gekeken. Met die ‘ervaringen’ ging ik vervolgens aan de slag. Dit is een verhaal waarbij ik heel veel heb laten gebeuren terwijl ik aan het schrijven was, zonder dat ik het van tevoren zo had bedacht. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik Serge veel te aardig vond om een echte ontvoerder te zijn. Daarom kwam Marc erbij.
Het huisje waar ze opgesloten zitten bestaat wel echt. Dat is een vakantiehuisje midden in het bos, waar ik vroeger vaak heen ging. Nu bestaat het niet meer, er waren te weinig mensen die de huisjes konden vinden.