R&ROntvoerdGroot

Opa Appel

 

Opa Appel is de beste!

Jarin woont samen met zijn opa in een oud kasteel. Opa kan ontzettend goed schilderen. Mensen betalen heel veel geld voor zijn schilderijen. Maar op een dag wordt opa door de politie opgepakt. Hij heeft schilderijen vervalst en dat mag niet. Misschien moet opa jarenlang de gevangenis in! Wat nu?Achtergrondinformatie

Hier in de buurt staat een kasteel waar ik nog nooit was geweest. Bij toeval kwam ik er een keer terecht en ik keek mijn ogen uit! Het kasteel stond tjokvol schilderijen. Geen gewone schilderijen, nee, heel beroemde schilderijen die je normaal alleen in een museum ziet. Hoe kan iemand zo rijk zijn, dacht ik.

Maar wat bleek: de schilderijen waren niet echt! In het kasteel woonde een beroemde kunstvervalser. Vroeger verkocht hij zijn schilderijen alsof het echte waren en daar kreeg hij heel veel geld voor. Tegenwoordig doet hij dat niet meer, want vervalsen is verboden.

Ik kreeg meteen een idee voor een verhaal over deze boef, want dat is hij. Maar wel een heel knappe boef, want wie kan er nou zo goed schilderen?