Volg mij op instagram!

Deze pagina houd ik niet meer bij, hier kun je wel terecht voor oud nieuws.

Voor het laatste nieuws: volg @schotveldjanneke op Instagram

 

 

OUD NIEUWS

 

KINDERBOEKENWEEK 2020 - het leukste feest van het jaar!

In de kinderboekenweek, die dit jaar gezellig een maand duurt, kom ik uit mijn schrijfschuurtje om op bezoek te gaan bij scholen en bibliotheken. De meeste van die bezoeken zijn besloten, maar dit jaar zijn er drie waar iedereen mag komen:

 

Zaterdag 3 oktober ben ik van 15.00u - 16.00u in Kinderboekwinkel In de wolken in Voorburg.

Leuk als je komt, wel vantevoren even aanmelden bij de winkel!

 

Zaterdag 10 oktober ben ik van 12.00u - 13.00u samen met Annet Schaap op het Kinderboekenbal in Culemborg.

Ook hier geldt: vergeet niet om je vantevoren aan te melden!

Dat kan hier: Kinderboekenbal Culemborg

 

Woensdag 28 oktober ben ik samen met het vrolijke pianoduo Beth & Flo in De Stenge in Heinekenszand.

Kom luisteren naar Superjuffieverhalen, speel mee met de muzikale dierenquiz en leer het Superjuffielied dat nog dagen in je hoofd blijft rondzingen!

Kaarten via de Oosterschelde bibliotheek: Kindervoorstelling Superjuffie

 

 

November 2019

Het kattenmannetje is er!

Na De kikkerbilletjes van de koning had ik de smaak te pakken en schreef ik nog vijftien kakelverse sprookjes. Draak Sjakkelien, Pirette met de lange vingers, Ali Baba en de veertig ridsters, reus Dirk, Moza, Mijntje, dametje Hartvangoud en misschien kom je hier en daar ook een personage tegen dat je al kende uit De kikkerbilletjes van de koning...

En het kattenmannetje zelf? Die zag ik voor het eerst op een ansichtkaart in een klein winkeltje in Bologna (Italie). Ik wist meteen dat er een verhaal in zat. Welk verhaal? Lees zelf maar!

 

 

Juni 2019

Een Vlag en Wimpel voor De kikkerbilletjes van de koning!

Een dappere ridster, een koning die graag kikkerbilletjes eet (tot hij zelf in een kikker verandert) een wanhopig papiervisvissertje, een oververhit computervrouwtje, een bijna uitgestorven Lettervreter en natuurlijk Gerrit de Geest uit Doetinchem, er valt vanalles te beleven in dit moderne sprookjesboek.

Enne, lig je wel eens wakker? Zorg dan dat je raam openstaat, anders kan het Piekermannetje niet naar binnen...

Het was een feest om aan het boek te werken en het werd ook nog bekroond: dubbel feest!

 

 

Mei 2019

 

Hooggeeerd publiek: hier is Superjuffie en het apencircus!

Het is zomervakantie en er is een circus neergestreken in het park waar juf Josje vlakbij woont. Daar kan ze zonder problemen naartoe, want dieren vind je niet meer in het circus, toch...?

Waarin juf Josje nog een baan aangeboden krijgt, meester Snor zich ergens zorgen over maakt, Toby zeker weet dat hij later vuurspuwer wil worden en waarin natuurlijk een heleboel dieren voorkomen, zoals bijvoorbeeld kamelen, ooievaars en (hele vriendelijke) bijen. En... een heel bijzondere aap.

 

 

 

 

Mei 2019

Superjuffie op DVD!

Veel kinderen hebben Superjuffie al op het grote scherm in de bioscoop gezien. Heb je het gemist of wil je de film nog een (of tien) keer zien? Dat kan: de film is nu op DVD!

En er is ook een deel twee in de maak, superleuk! Dat gaat nog wel even duren: eind 2020 is Superjuffie in de jungle te zien in de bioscoop.

 

 

 

 

Januari 2019

Ken je alle avonturen van Botje al?

Dit is het derde boek over het liefste (nou ja, meestal dan...) robotje van Nederland.

Tijdens een robotwedstrijd in Parijs zorgt het kleine robotje voor een hoop grote problemen. Maar gelukkig zijn Bibi en Midas mee om op haar te passen, al maakt Botje het ze deze keer wel érg moeilijk. Want waar in die grote, mooie wereldstad hangt Botje uit?

 

 

 

 

Oktober 2018

Superjuffie in de bioscoop!

En dan is het eindelijk zover: Superjuffie draait nu in de bioscoop! Het is voor een schrijver een van de meest bijzondere dingen om mee te maken. Naast bijzonder was het natuurlijk ook heel spannend: hebben ze het wel goed gedaan, is het wel 'mijn' Superjuffie? Gelukkig is dat helemaal goed gekomen! Heb je hem nog niet gezien? Vlieg gauw naar de bioscoop!

Links op de foto zie je cast, crew en schrijfster op de rode loper, rechts zie je mij met Diewertje Dir, die een fanastische Superjuffie is!

 

 

 

Augustus 2018

De kikkerbilletjes van de koning

Nu wil ik een keer iets heel anders doen, zei ik. Iets met ridsters, gluipkruid, computervrouwtjes en papiervisvissertjes. Ga maar los, zeiden ze bij de uitgeverij. En dat deed ik, met heel veel plezier!

Het resultaat: vijftien gloednieuwe moderne sprookjes. De kikkerbilletjes van de koning heet het en het zijn niet alleen vijftien nieuwe verhalen, maar ze zijn ook geillustreerd door vijftien verschillende illustratoren.

Er staan prachtige illustraties in, daarvan hier alvast een heel klein tipje van de sluier:

De heks Adiba en de door haar betoverde kinderen van Marja Meijer, de dappere ridster van Milja Praagman, Joris die nooit uit bed komt van Peter-Paul Rauwerda en de Lettervreter van Marieke Nelissen. Verkrijgbaar vanaf 1 okotber!

 

 

Juni 2018

Superjuffie the movie!

Hoe super is dit!? Was het maar vast herfstvakantie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maart 2018

Doe mee met de Kinderjury!

Op 6 maart is de Nederlandse Kinderjury weer begonnen. Een leesfeest voor alle kinderen. Dus ook voor jou! Je mag stemmen op drie boeken die je leuk vindt. Welke boeken doen er allemaal mee? Dat is een hele lijst! Maar je hebt wel even de tijd hoor, stemmen kan tot half mei. Dus ga gauw aan de slag, lees je rot en kies je favoriet.

 

 

Mila in de Senaat

Op 6 maart werden twaalf kinderen in hun klas verrast door een kinderboekenschrijver. Deze kinderen hadden allemaal gesolliciteerd bij de Kinderjury en zijn uitgekozen om zitting te nemen in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury.

Ik mocht Mila verrassen en dat was heel leuk! Mila gaat samen met haar collega's aan kinderen vertellen hoe leuk en belangrijk lezen is. Ook mogen zij straks bepalen wie er vandoor gaat met de Prijs van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Heel belangrijk werk dus, want alle schrijvers willen die prijs dolgraag winnen. Tenminste, ik wel!

 

 

 

November 2017

Superjuffie helpt Stichting AAP

Bij Stichting AAP worden exotische dieren uit heel Europa opgevangen. Deze dieren zijn geroofd uit het wild en bij mensen gevangen gehouden, ze moesten optreden als circusdier of ze werden gebruikt als proefdier. Stichting AAP zorgt ervoor dat deze dieren weer een goed leven krijgen, een leven dat bij ze past. Voor informatie klik hier.

Doe mee met je klas en zamel zoveel mogelijk oude cartridges, kabels en mobiele telefoons in. Het geld dat Stichting AAP hiermee ophaalt gaat naar de verzorging van dieren en daar zijn zij superblij mee!

Geef je deze link even door aan je juf en/of meester?

https://www.aap.nl/nl/inzamelenvooraap/doe-mee-met-je-klas

 

 

 

Oktober 2017

Het Klokhuis

'Jullie komen voor mij, toch?' vroeg Bolle. Maar helaas, ze kwamen voor mij! Maar hij komt natuurlijk ook even in beeld. Wil je schrijftips? Wil je weten hoe mijn schrijfschuurtje er vanbinnen uitziet? Of wil je alleen Bolle even zien? Kijk dan naar deze aflevering van het Klokhuis! Klik hier.

Naar mezelf kijken vind ik altijd een beetje raar, maar de scetch van de cowboys is geweldig. En 'Zoeperjuffie' zelf vindt hem ook erg leuk! (Om deze zin te snappen moet je dus de aflevering gaan zien)

 

 

 

September 2017

Superjuffie op de Zuidpool

Hoera! Er is weer een nieuw avontuur van Superjuffie! Hoewel juf Josje altijd dacht dat ze nooit een vriendje zou krijgen (want wie wil er nou verkering met iemand die steeds wegvliegt?) gaat ze nu zelfs trouwen. Met Hakim natuurlijk. Maar de bruid verdwijnt op haar eigen bruiloft: ze wordt ontvoerd. Waarheen en waarom? Je leest het allemaal in Superjuffie op de Zuidpool! Dus hou je jas maar aan, want het wordt heel koud...

 

 

 

Mei 2017

Kattensoep

De hele winter heb ik er hard aan gewerkt, en nu de natuur buiten weer tot leven komt, komt ook het Kinderboekenweekgeschenk alvast een beetje tot leven: zo gaat het eruit zien!

Het gaat over Boeli, die met zijn kat bij zijn opa logeert. Er verdwijnen katten in opa's buurt, elke dag worden het er meer...

Wat is er aan de hand? Heeft de geheimzinnige dame waarvan iedereen denkt dat ze een heks is er wat mee te maken? Samen met zijn opa's buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Tijdens de Kinderboekenweek krijg je dit boek kado in de boekwinkel, als je voor tenminste tien euro aan andere boeken koopt.

 

 

November 2016

Kinderboekenweekgeschenk

Het was een heel gewone maandagmiddag waarop ik naar de uitgeverij ging voor iets heel gewoons. Dacht ik.
Maar niets bleek minder waar…
Het was een vrolijke valstrik! Om mij iets héél leuks te vragen: of ik het Kinderboekenweekgeschenk 2017 wil schrijven.
Natuurlijk zei ik meteen ja! (wel met bibberende beentjes van schrik)
Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Griezelen’. Ik vind het inderdaad best wel griezelig, deze opdracht.
Maar ik ben vooral zeer vereerd en ontzettend blij en ik ga nú aan de slag.
De tekeningen worden, natuurlijk, gemaakt door Annet Schaap!

 

 

 

 

Augustus 2016

Botje en de zeven schroefjes

Botje en de zeven schroefjes ligt in de winkel!

He tweede deel over het brutale, maar zeker ook lieve robotje is nu overal verkrijgbaar.

 

 

Juni 2016

Pluim van de Nederlandse Kinderjury voor Botje!

We hadden het eigenlijk niet verwacht, Annet en ik. Maar toen kregen we toch een prijs, een van de fijnste die er bestaat.

Namelijk: de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Een hele mond vol, dat maakt het extra sjiek.

En omdat we er eigenlijk niet op rekenden, waren we extra blij, kijk maar!

En Botje zelf? Die ook. Tjippie!!

 

Mei 2016

Botje genomineerd door de Nederlandse Kinderjury!

Tjippie! Botje is genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen die op haar hebben gestemd: ontzettend bedankt!

Op zondag 12 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Daar kun jij bij zijn! Het is de hele dag feest op de Kinderboekenparade in Den Haag. Kijk voor meer informatie op de site van het kinderboekenmuseum.

 

Januari 2016

De Schoolschrijver

Vanaf 25 januari ben ik weer Schoolschrijver! Dat is heel erg leuk om te doen en ik heb er dan ook weer veel zin in. Dit jaar ben ik een halfjaar lang te gast op de JP Coenschool in Amsterdam. Meer weten over De Schoolschrijver? Kijk dan op: www.deschoolschrijver.nl

 

SuperjuffieKamp

December 2015

Superjuffie op kamp

Nog éven geduld: dan is er weer een gloenieuw avontuur van Superjuffie en haar klas! Dit keer blijft ze in eigen land: ze gaan op kamp. Meester Snor is mee, maar Hakim gelukkig ook. En natuurlijk verloopt het niet zonder problemen, al hoopt juf Josje nog zo van wel. Het zijn deze keer ook niet alleen dieren die hulp nodig hebben...

Ik zet nu de laatste puntjes op de i, daarna gaat Annet Schaap aan de slag. Maar de voorkant is er al en ik ben er superblij mee! (Verkrijgbaar vanaf mei 2016)

 

September 2015

Filmrechten Oma ontsnapt verkocht!

NL films heeft de rechten van Oma ontsnapt gekocht! Dat betekent dat ze hun best gaan doen om er een superleuke bioscoopfilm van te maken!

Weet je nog? Oma ontsnapt gaat over het meisje Tibbel en haar beetje vreemde, maar ook fantastische oma Babs. Tibbels oma woont in een tuinhuisje in de tuin, maar op een dag besluit Tibbels moeder dat oma naar een bejaardenhuis moet. Daar is Tibbel het helemaal niet mee eens: ze loopt van huis weg om oma terug te gaan halen...

Dat wordt vast een geweldige film: ik kan niet wachten!! (maar dat moet wel, want films maken duur lang...)

firma SenS

 

Juni 2015

Nieuw: Firma Schotveld & Schaap!

Afgelopen jaar waren Annet en ik een paar keer samen ergens op bezoek. In een boekhandel, in een bibliotheek en we waren zelfs een paar dagen in Italie waar geen enkel kind ons verstond. (Maar gelukkig was er ook een tolk) We ontdekten dat het leuk is om samen een workshop te geven. Over schrijven, over tekenen, een beetje (nee, niet alles) over onszelf. Toen besloten we een heuse firma op te richten: firma Schotveld & Schaap. Vanaf nu te boeken!

(Klik op het visitekaartje voor meer informatie.)

 

pluim2015Superjuffie in de soep wint Pluim van de Nederlandse Kinderjury!

Tijdens een superleuke én superspannende middag in het Kinderboekenmuseum in Den Haag werd bekend gemaakt wie de winnaars waren van de Kinderjury 2015. Ik mocht als eerste het podium op om de Pluim in ontvangst te nemen.

SUPER blij ben ik daarmee!

Wil je weten wie de andere winnaars waren en of zij ook blij waren? (Je mag één keer raden) kijk dan op: www.kinderjury.nl

 

Superjuffie in de soep genomineerd!

Superjuffie in de soep is genomineerd door de Nederlandse Kinderjury. Dat betekent dat het één van de vijf leukste boeken van het afgelopen jaar is volgens de kinderen die hebben meegestemd. Superfijn nieuws! Ze vloog een gat in de lucht toen ze het hoorde. (En ik ook) Of Superjuffie ook echt gaat winnen blijft nog even spannend tot 21 juni. Dan wordt tijdens de Kinderboekenparade de winnaar bekend gemaakt. Kom je kijken? Klik hier.

 

Bedank je juf - boekje

Heb jij een superjuf (of meester!) en wil je haar (of hem) op een superleuke manier bedanken voor het schooljaar? Dat kan! Er is een superleuk boekje waarin iedereen iets kan schrijven voor de juf of meester. Je kunt het bestellen bij je boekwinkel. Dat levert vast een heleboel blije juffen (en meesters?) op!

 

Mei 2015

Botje kerntitel Kinderboekenweek 2015

Botje, het boek over het lieve (en béétje brutale) robotje is een van de kerntitels in de komende Kinderboekenweek! (7 t/m 18 oktober 2015) Dat is goed nieuws, want dat betekent dat veel kinderen met Botje zullen gaan kennismaken. Het thema van de Kinderboekenweek is "Raar, maar waar" over natuur, wetenschap en techniek. Daar voelt Botje zich, met haar 94 gigabite RAM-geheugen, natuurlijk helemaal in thuis. En ze is er dan ook heel tevreden mee. Om het te vieren dronk ze een extra grote fles olijfolie leeg. Proost!

sjjungle

 

Maart 2015

Superjuffie in de jungle

In mei verschijnt een gloednieuw avontuur van Superjuffie. Ze is inmiddels zo beroemd, dat vier papegaaien helemaal vanaf de andere kant van de wereld om haar hulp komen vragen. Ze willen dat Superjuffie met hen meegaat om de jungle te redden. Maar kan ze wel zo’n eind vliegen? En hoe kan ze voorkomen dat een groot deel van de jungle wordt gekapt? Het is lastiger dan ooit, maar gelukkig is ze niet alleen. Vier kinderen zijn zo dapper om met haar mee te vliegen. Hoe? Nog even geduld: half mei ligt het boek in de winkel.

 

Januari 2015

 

botjebrei

Botjetekening

 

Botje!

Botje speelt zich voor een groot deel af in een wolwinkel. Nou denk je misschien: een wolwinkel, hoe kom je daar nou bij? Dat zit zo: ik het dorp waar ik woon is een wolwinkeltje. Ik kan zelf helemaal niet breien, maar ik vind het winkeltje zo mooi om te zien: al die muren vol met kleuren. Om over een wolwinkel te schrijven hoef je niet te kunnen breien, dus kon ik het winkeltje gerust als decor voor mijn boek gebruiken. En nou komt het leuke: toen Botje er was heeft de eigenaresse van de winkel een echte Botje gebreid. Net zoals de vader van Bibi in het boek.
Hier zie je haar: superlief, toch?

 

Superjuffie in de soep op de Tiplijst van De Nederlandse Kinderjury!

Er is bijna niks leukers voor een schrijver dan het winnen van De Kinderjury. Ik ben dan ook superblij dat Superjuffie op de Tiplijst staat. Er staan nog veel meer hele leuke boeken op, dus als je nu alvast begint met lezen, kun je op 4 maart meteen gaan stemmen! Enne, ik hoop natuurlijk dat je op Superjuffie in de soep stemt...

Kijk voor de hele Tiplijst op: www.kinderjury.nl

 

November 2014

Winnaars Letterpret Schrijfwedstrijd

Op 26 november ging ik naar groep 7 van de Tijgo van Eeghenschool in Aerdenhout, want in die klas zit de winnares van de Schrijfwedstrijd: Daphne ter Brugge! Zij kreeg een boekenpakket, een boekenbon van €50,- én mag straks een klein rolletje spelen in de film van Superjuffie!

Tweede is geworden: Rosa uit groep 7 van de Distelvlinder in Culemborg.

En de derde prijs is voor: Linde Berger uit groep 7 van de Nutsschool in Wassenaar.

Gefeliciteerd met jullie prijzen!

Maar liefst 900 kinderen hebben hun verhaal ingestuurd en er zat zoveel moois tussen... Daarom zijn er ook nog drie eervolle vermeldingen:

1. Jeroen Kuipers uit Amsterdam.

2. Madeline Mauritz uit Almere.

3. Guusje van Zaalen uit Aerdenhout.

 

 

Op de foto zie je een blije groep 7 en naast mij natuurlijk de winnares.

Toevallig komt een van de eervolle vermeldingen ook uit deze klas, had Guusje even geluk!

 

 

 

 

Oktober 2014

Superjuffie in Korea!

Ook Koreaanse kinderen kunnen voortaan genieten van de avonturen van Superjuffie. Wat een mooie letters hebben ze daar, gek dat zij dat kunnen lezen. Maar datzelfde zullen zij misschien wel van onze letters denken. Al heb ik geen idee wat er staat, ik vind het superleuk dat Superjuffie de grens over gaat!

 

 


 

September 2014

De Grote Letterpret Schrijfwedstrijd

Dubbel feest deze Kinderboekenweek! Je kunt namelijk meedoen aan De Grote Schrijfwedstrijd. Het is niet zomaar een wedstrijd, want speciaal voor deze gelegenheid heb ik drie filmpjes gemaakt waarin ik je een paar geheimen onthul die je kunnen helpen bij het schrijven van je eigen verhaal. Je kunt met de hele klas meedoen, geef het door aan je juf of meester! Kijk voor meer informatie op de site van Letterpret of De Schoolschrijver.

 

Botje

Nog éven geduld, dan is er weer een gloednieuw boek. Het verhaal gaat over Bibi, die op een dag een wel heel vreemd pakketje krijgt. In de doos zit een robot, een meisjesrobot. Ze heet Botje, is dol op voetballen, olijfolie en voorgelezen worden. Kortom: ze lééft. Maar hoe komt dat? En waarom is ze bij Bibi gebracht? Al snel blijkt dat Bibi Botje moet beschermen tegen mensen met kwade bedoelingen. En dat is niet zo makkelijk...

Begin januari 2015 kun je lezen hoe dit afloopt!

 

Wij zijn de baas!

Er is een nieuw boek, waar ik niks voor heb hoeven doen! Het is namelijk een bundel van twee eerder verschenen boeken: Zsa Zsa en De flat van Fatima. In beide boeken proberen kinderen de problemen die volwassenen maken op te lossen. Een lekker dik boek voor in de herfst!

 

Juni 2014

Kinderboekenparade

Zondag 22 juni is er een groot feest in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Veel schrijvers en illustratoren lopen daar gewoon in het wild rond en jij kunt een praartje met ze maken, een workshop volgen of met ze op de foto! Ik ben er ook, samen met Annet Schaap. De toegang is gratis. Ook wordt die dag bekend gemaakt wie de Prijs van de Nederlandse Kinderjury wint. Misschien Superjuffie wel... Spannend!!

 

Mei 2014

Superjuffie in de soep

Zaterdag 24 mei was het zover: de lancering van de nieuwe Superjuffie! Superjuffie in de soep

Samen met Annet Schaap en een heleboel kinderen vierden we een feestje in de Readshop Houten.

Daar bleek maar weer eens dat er bijna geen scholen meer bestaan met krijtborden. Hoe moet dat nu als er geen krijtjes meer zijn? De kinderen bedachten allerlei moderne manieren voor juf Josje om Superjuffie te worden. En Annet tekende live mee!

 

Maart 2014

Stemmen

Je kunt weer stemmen op je favoriete boek! Superjuffie op safari staat op de Tiplijst. Doe je ook mee? Ga naar de site en schrijf rechtsboven in het zoekveld Superjuffie. Daarna kun je stemmen. Dank je wel!!
www.kinderjury.nl

 

verk2014

 

Superjuffen verkiezing!

De leukste verkiezing van het jaar is weer begonnen! Geef jouw Superjuf of Supermeester op en win een schoolreisje naar Sealife. Alléén heel bijzondere juffen en meesters komen in aanmerking natuurlijk. Dus vergeet niet om zo goed mogelijk te vertellen waarom juist jouw juf of meester moet winnen.

 

 

Pas op spelende katten

Kijk eens wat een bijzonder bord er sinds kort bij ons aan de weg staat... Mijn zoon Luuk heeft dit bord ontworpen en bij de BZT-show gevraagd of het ook echt gemaakt kon worden. En dat is gelukt!
De aanleiding was niet zo leuk, want zijn (en mijn) lievelingspoesje was overreden door een auto. Ze rijden hier namelijk veel te hard. Nu maar hopen voor de andere poezen dat dit helpt. Superjuffie is in elk geval héél trots op hem!

 

December 2013

 

Superjufie in de soep

Er komt weer een gloednieuw avontuur van Superjuffie aan!
Dit keer gebeurt er iets heel bijzonders: ze wordt geroepen door een bruinvis. Ze duikt het water in en dan veranderen haar groene laarzen in zwemvliezen en in haar nek verschijnen kieuwen... En dat is het begin van een heel nieuw avontuur in de zee, waarin Superjuffie iets probeert te doen aan de vervuiling. Maar ondertussen is ze natuurlijk ook nog gewoon juf. Op een school met een heel strenge directeur die haar meer dan ooit in de gaten houdt...


 

 

 

Ouders zijn gek!

Ouders zijn gek! ligt nu in de boekwinkel! Het is een bundel van Villa Fien en Hotel Kindervreugd. Twee boeken in één: lekker veel leesplezier voor de winter!

 

 

 

September 2013

Meer dan 100.000 Boeken

Vrijdag 6 september ging ik nietsvermoedend voorlezen in de Kinderboekwinkel aan de Rozengracht in Amsterdam. Daar kom ik sowieso al heel graag, want een het is een fijne winkel, op een fijne plek, waar ze bovendien álles weten van kinderboeken. Maar nu was het extra bijzonder, want plotseling ging de deur open en daar kwamen vrienden en familie binnen! Mijn uitgever was er al eerder, met een smoesje, waar ik heel makkelijk ingetrapt was. Vanaf dat moment was het feest! Wat bleek: van al mijn boeken zijn er meer dan 100.000 verkocht. Dat was een feestje waard, vond mijn uitgever. En ik ook!

 

 

Juni 2013

Robbie en Raffi Driedubbeldik!

Het voordeel van een serie is dat je, als je een boek uit hebt, deel twee kan gaan lezen. Het nadeel is dat je misschien van je ouders geen boek mag kopen, of dat het net is uitgeleend bij de bibliotheek. Daarom heeft iemand de Omnibus uitgevonden, superlekker! (Ik denk dat het meneer of mevrouw Omnibus was, maar dat weet ik niet zeker. Het heet tegenwoordig trouwens Bind-up, maar dat vind ik een heel ongezellig woord).

Met dit boek kun je heerlijk doorlezen, want alle drie de delen van Robbie en Raffi zitten er in!

 

Mei 2013

Een nieuw boek: De Zolderkinderen

Zolderkinderen

Als er net een boek in de winkel ligt, zoals nu Superjuffie op Safari, dan ben ik al lang weer bezig met het volgende verhaal. De Zolderkinderen is een grappig en spannend avontuur over de bewoners van Het Koekoeksnest: een mooi oud huis aan de rand van de stad.

Ik zet deze week nog de laatste puntjes op de i en dan gaat Annet Schaap aan de tekeningen beginnen.

Op 19 september ligt De Zolderkinderen in de boekwinkel!

 

Superjuffie verkiezing 2013

De leukste verkiezing van het jaar is afgelopen! Er is een fantastische Superjuf gekozen: juf Danielle Rodenburg van Jenaplanschool 't Praathuis in Culemborg. Een verslagje van de dag vind je hier.

 

April 2013

Superjuffie op safari

Op 28 april was ik de hele dag in Safaripark Beekse Bergen om voor te lezen uit de allernieuwste Superjuffie: Superjuffie op safari. Dat was heel speciaal, want het boek was nog niet in de boekwinkel te krijgen. Vanaf 1 mei kun je het wel overal kopen! En wist je dat er in ieder boek een bon zit waarmee je 25% korting krijgt op een entreekaartje voor Safaripark Beekse Bergen? Superleuk!

Gelukkig had ik ook nog tijd om een bezoek te brengen aan het babyneushoortje: lief!

 

BeekseBergenVoorlezen BeekseBergenHandtekeningen

 

Maart 2013

De Kinderjury is weer begonnen!

Op 6 maart heb ik samen met Paul van Loon de Senaat van de Kinderjury geïnstalleerd. Deze kinderen gaan heel belangrijk werk doen, want zij gaan straks de vijf genomineerde boeken lezen en beslissen welke boeken de Pluim van de Kinderjury gaan winnen. Vorig jaar kreeg mijn boek Superjuffie de Pluim en ook Raveleijn van Paul van Loon. Wie hem dit jaar gaat krijgen...? Ik hoop natuurlijk dat mijn boek Oma ontsnapt! een kans maakt. Dus ga gauw stemmen op: www.kinderjury.nl

 

kindjury1 kindjury3 kindjury2

 

Schoolschrijver

Sinds 6 maart ben ik Schoolschrijver op basisschool De Kaap in Amsterdam. Tot de zomervakantie kom ik iedere woensdag om voor te lezen, verhalen te schrijven en vooral ook om te lezen wat de kinderen allemaal verzonnen hebben. Want dat er veel schrijvers op deze school zitten, was na de eerste dag al duidelijk! Op www.deschoolschrijver.nl kun je iedere week mijn blog lezen.

 

Februari 2013

Oma ontsnapt! op de Tiplijst van de Kinderjury 2013!

Vanaf 6 maart kun je weer meedoen met de Kinderjury. Jij mag meebeslissen welk boek het mooiste, leukste, grappigste, kortom: welk boek het beste boek van het jaar is. Natuurlijk hoop ik dat (bijna) alle kinderen op Oma ontsnapt! gaan stemmen!

 

November 2012

SuperJSafari

Een nieuwe Superjuffie!

Samen met vier kinderen komt Superjuffie tijdens een schoolreisje op Schiphol als verstekeling in een vliegtuig terecht. Na uren vliegen blijken ze in Afrika te zijn. Er is geen contact met de buitenwereld meer, en wat nog erger is: er zijn daar stropers actief en de olifanten lopen groot gevaar... De hulp van Superjuffie is noodzakelijk, maar kan zij het opnemen tegen mannen met wapens?

Nog even geduld: in mei 2013 ligt dit spannende avontuur in de boekwinkel!

 

 

September 2012

OmaOntsnapt

 

Oma ontsnapt!ligt nu in de winkel!

Een klein halfjaar geleden leverde ik mijn manuscript (dat is het boek, maar dan zonder plaatjes en zonder kaft) in bij de uitgever. Dan duurt het altijd nog een hele tijd voor het een echt boek is geworden. Maar gister kwam de postbode eindelijk een doosje brengen, vol verse boeken. Het is mijn tiende en ik ben er erg blij mee!

Oma ontsnapt! gaat over het stoere meisje Tibbel. Ze is gek op haar geit Sikkie en op haar oma Babs. Als haar moeder eerst Sikkie naar een kinderboerderij brengt en vervolgens oma Babs naar een bejaardentehuis gestuurd wordt, besluit Tibbel om ze allebei terug te halen. Onderweg terug naar huis beleven Tibbel, oma en de geit een heleboel spannende avonturen.

 

 

Juni 2012

Een Pluim!

Op 20 juni werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Nieuwe DelaMar theater in Amsterdam de winnaar van de Kinderjury bekend gemaakt. Het was een superleuke dag, die begon in een hotel om de hoek. Daar moesten de genomineerde schrijvers verzamelen. Ik vond het meteen een leuk hotel, want er woonden twee poezen en een hond. pluimDus als ik ooit echt rijk en beroemd word, ga ik daar zeker een keer logeren.pluim Toen iedereen er was werden we met de Kinderjurybus naar het theater gebracht, dat was maar een piepklein stukje, maar toch erg leuk. Toen ik uit de bus stapte waren en zoveel camera's dat ik gauw naar binnen gehold ben, dat was geloof ik niet helemaal de bedoeling... Daarna was er in een zaaltje een "high tea", dat betekent hoge thee, waarom weet ik eigenlijk niet. En er was trouwens ook helemaal geen thee. Maar wel lekkere sapjes en lekkere hapjes. Tijdens het smullen mochten kinderen vragen stellen aan de schrijver bij wie ze aan tafel zaten. Toen alle kinderen uitgevraagd waren werden eindelijk de prijswinnaars bekend gemaakt. En weet je wie als eerste het podium op mocht? Ik! Ik kreeg de Pluim van de Senaat en daar was ik heel blij mee! (nog steeds trouwens) Geronimo Stilton won de prijs van Kinderjury. In de andere leeftijdsgroep (9-12) won Manon Sikkel de Kinderjuryprijs en Paul van Loon kreeg ook een Pluim.
Ik vond het een superdag en ik hoop nu al dat ik volgend jaar weer mag...

 

Mei 2012

Superjuffie the movie!

Superleuk nieuws: er komt een film van Superjuffie!
Je moet wel nog even geduld hebben (en ik ook) want de film zal pas in het voorjaar van 2015 in de bioscoop te zien zijn.
Als er nieuws is over de film zal ik dat op de Superjuffie pagina zetten. Persbericht klik hier.

 

Superjuffie! genomineerd voor de Kinderjury!

Woensdag 20 juni maakt de Senaat tijdens de feestelijke uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekend welke kinderboeken de Prijs van de Kinderjury en de Pluim van de Senaat winnen. Ik heb er heel veel zin in!

 

SjWelmoud

Superjuffie verkiezing 2012

Op 16 mei 2012 was het zo ver: de vijf genomineerde juffen kwamen naar DierenPark Amersfoort voor de Superjuffie van het jaar verkiezing. Er zijn in Nederland heel veel geweldige juffen (en meesters!) want er waren honderden aanmeldingen geweest. Deze vijf genomineerde juffen konden dus sowieso al supertrots zijn dat ze uit al die aanmeldingen gekozen waren. Het was een gezellig dag en alle juffen werden in op het podium in het zonnetje gezet. Maar er kon er maar een de winnaar zijn: juf Welmoed van OBS Overvecht uit Utrecht werd de Superjuffie van het jaar! 

 

En dat juf Welmoed ook een beetje op de echte Superjuffie lijkt is toeval!

 

Maart 2012

Je kunt stemmen op Superjuffie!

De kinderjury is in volle gang. Tot 11 mei kun je stemmen op je favoriete boek. Klik hier.

 

Februari 2012

Tekenwedstrijd

Juf Marjolein van groep 4 van de Petrus Dondersschool in Den-Haag heeft in haar klas een Superjuffie-tekenwedstrijd gehouden. De kinderen hebben prachtige tekeningen gemaakt en die kreeg ik allemaal thuisgestuurd! Dat was een geweldige verrassing. Maar aan mij was ook de vraag of ik een winnaar wilde kiezen. Tja... dat was erg moeilijk. Ik vond de tekeningen namelijk echt allemaal supermooi. Er was duidelijk door iedereen heel hard aan gewerkt. Met veel moeite heb ik, samen met mijn kinderen, de drie mooiste tekeningen uitgezocht. Die kun je hier zien. Maar omdat ik blij ben met alle tekeningen vind ik dat alle kinderen een bedankje verdienen. Nog even geduld (het bedankje is in de maak) binnenkort komt er een leuke envelop naar jullie toe!!

 

TekSupJuf1teksupjuf2teksupjuf3

 

De kinderjury gaat bijna van start

Vanaf woensdag 29 februari kun je weer stemmen op je favoriete boek. Op de site kun je nog niet stemmen, maar al wel een stukje schrijven over het boek dat je hebt gelezen! kinderjury

Klas met boeken

 

Bibliotheek en schoolbezoeken

Regelmatig ga ik op bezoek bij scholen en bibliotheken. Dat zijn altijd heel drukke, maar leuke dagen! Soms is het extra bijzonder, bijvoorbeeld toen ik maandag 13 februari deze foto kreeg toegestuurd van de Werenfridusschool uit Wervershoof. Geweldige foto, bedankt!!
(Wil jij dat ik ook bij jou op bezoek kom? Geef dan deze link door aan je meester of juf: sss)

 

November 2011

 

glazen glob

 

Glazen Globe (vervolg)

Dit is hem dan, de Glazen Globe!

Ik kreeg hem uitgereikt op een studiedag voor (wel 740) aardrijkskunde leraren!

Dat was wel spannend om zoveel mensen toe te spreken...

 

 

 

uitreiking

 

Kinderboekwinkel-Publieksprijs 2011 (vervolg)

Vrijdag 18 november kreeg ik in De Kinderboekwinkel in Amsterdam de Kinderboekwinkel Publieksprijs.
Ik was en ben er reuze blij mee!!

 

 

 

superjuffie2

 

 

Superjuffie komt in actie! verschijnt mei 2012

Toen ik klaar was met het eerste deel van Superjuffie, merkte ik dat ze in mijn hoofd bleef rondspoken. Het lijkt me zelf namelijk zo leuk om Superjuffie te zijn... Daarom besloot ik om nog een Superjuffieboek te maken. Want als ik aan het schrijven ben, dan zit ik zelf zo in het verhaal, dat het net lijkt of ik het zelf beleef.

 

 

 

Kinderboekwinkel-Publieksprijs 2011

Zwerfkind van adel, het eerste deel over Robbie en Raffi, heeft de publieksprijs gewonnen! Daar ben ik heel erg blij mee. Alle kinderen en andere mensen die gestemd hebben: bedankt!

 

De bende van Gnossos ligt in de boekhandel

De bende van Gnossos, het derde (en laatste) avontuur over Robbie en Raffi is nu overal verkrijbaar, en natuurlijk ook hier.

 

Oktober 2011

smoeltjes

De Grote Schrijfwedstrijd

Heb je altijd al je eigen verhaal in een echt boek willen zien? Dat kan! Doe mee met de grote schrijfwedstrijd van Smoeltjes.

 

Superjuffie in de bestseller toptien

Superjuffie vliegt de boekwinkels uit, zo hard, dat ze in week 38 bij de 10 best verkochte boeken hoorde. Dat is supergoed nieuws. Vlak voor de kinderboekenweek was er even paniek: alle Superjuffies waren op! Gelukkig werden ze net op tijd bijgedrukt (4e druk) en is ze nu weer overal verkrijgbaar.


September 2011

 

Fatima

Glazen Globe voor De flat van Fatima!

De Glazen Globe is een niet zo heel bekende, maar wel heel leuke prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan het beste aardrijkskundige jeugdboek. Huh? aardrijkskunde? dacht ik toen ik het hoorde. Maar wat blijkt: de multiculturele samenleving valt ook onder aardrijkskunde! En laat die nou volop aanwezig zijn in De flat van Fatima. Ik ben erg blij met deze prijs die op 8 december wordt uitgereikt in de VU in Amsterdam.
Uit het juryrapport van de Glazen Globe: "De onderwerpen 'achterstandswijk' en 'multiculturele smeltkroes' worden door Janneke Schotveld in lichtvoetige taal met veel humor geschetst. De dialogen zijn leuk, de taal fris en de verrassende wendingen zorgen ervoor dat de lezer tot het eind geboeid blijft. De tekeningen van Annet Schaap geven de lezer dat hartveroverende extra's om het verhaal perfect af te maken."

 

 

Juni 2011

Zwerfkind van adel genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs 2011!

Deze prijs is het toetje van het prijzenseizoen. Boeken die volgens de medewerkers van de kinderboekhandels in de prijzen hadden moeten vallen bij de Griffels of de Kinderjury, krijgen nu alsnog een kans.
Een fijne prijs om voor genomineerd te zijn, want wie weten het nu beter dan de verkopers van deze delicatessenzaken op kinderboekengebied?
De lezers zelf misschien? Nou, die mogen ook stemmen! Ga naar kinderboekwinkels.nl en stem!


Mei 2011

Superjuffie! kerntitel Kinderboekenweek 2011!

Nog nat van de inkt is Superjuffie! door het CPNB uitverkoren als een van de kerntitels van de Kinderboekenweek! Daar ben ik natuurlijk Superblij mee.


April 2011

De Nationale Voorleeswedstrijd Voorleeswedstrijd

Op 25 mei is in Utrecht weer een spannende finale van de Nationale Voorleeswedstrijd! Elke provincie levert een winnaar en al deze voorleeskampioenen nemen het straks tegen elkaar op.
Op 6 april zat ik in de jury van de voorronde van Flevoland. Negen kinderen lazen voor uit hun favoriete boek. Het was verschrikkelijk moeilijk om een winnaar te kiezen, want ze konden allemaal erg goed voorlezen!
Jildou Snoek is de gelukkige winnaar geworden. Zowel de jury als het publiek heeft ademloos naar haar zitten luisteren. Je ziet haar rechts op de foto. Veel succes in Utrecht Jildou!!!


April 2011

Schoolbezoel

Schoolbezoeken

Bijna elke donderdag ga ik bij een basischool op bezoek. Dan vertel ik alles over het beroep schrijver zijn en natuurlijk lees ik ook voor uit mijn eigen boeken. Eigenlijk hou ik gewoon een boekenbespreking over mezelf. En dan hoop ik dat alle kinderen als ze thuiskomen aan hun ouders gaan vragen of ze alsjeblieft een boek mogen kopen. Soms lukt dat, kijk maar naar deze foto die groep 5 van De Schelp uit Wervershoof me toestuurde.


Maart 2011

Auteur van de maand

De hele maand maart ben ik auteur van de maand op Leesplein. Een hele eer! Speciaal voor deze gelegenheid ben ik geïnterviewd door een aantal personages uit mijn eigen boeken. Dat was een hele bijzonder middag... Kijk voor het interview op Leesplein.


Januari 2011

Wil je een gesigneerd boek?

Kom dan op 29 januari naar de NOT beurs in Utrecht! Tussen 11.00u en 14.00u ben ik te vinden in de kinderboekenstraat. Voor meer informatie kijk op de site van de NOT. Tot dan!


Januari 2011

Robbie & Raffi - Zwerfkind van adel staat in de tiplijst van de Kinderjury 2011!

Daar ben ik heel blij mee en ik hoop dat heel veel kinderen gaan stemmen op dit boek, of op een van mijn andere twee boeken die dit jaar mee doen: Robbie & Raffi - Ontvoerd en De flat van Fatima. Op alle drie mag ook! Kijk gauw op de site van de Kinderjury.