Schrijfster

Sinds 2007 ben ik niet alleen juf, maar ook schrijfster. Ik schreef al heel lang allerlei lange en korte verhalen. Toen een van die verhalen een Echt Boek werd, had ik er zomaar een beroep bij! Vanaf dat moment leek het wel alsof er een kraantje was opengezet: het ene na het andere verhaal stond te dringen in mijn hoofd. Het werd zelfs zo druk daarboven, dat ik iets minder juf werd om meer te kunnen schrijven.
En uiteindelijk moest ik kiezen, want er staan nog steeds een heleboel verhalen te dringen om Boek te kunnen worden. Daarom ben ik sinds september 2012 alleen nog maar schrijfster. Gelukkig kom ik nog vaak op scholen om te vertellen over mijn boeken. Ook werk ik met heel veel plezier als Schoolschrijver.

 

Thuis


Ik woon samen met man en twee kinderen (die inmiddels groter zijn dan ik!) in een oud huis vlakbij het bos. Ik hou erg van het bos, dus je kunt me er elke dag vinden. Ik hou ook erg van poezen. Soms vind ik er per ongeluk een, soms ook expres. Op dit moment hebben we er vier. Mus is de oudste, ze houdt ervan om me van mijn werk te houden, kijk maar. Toby is een zwerver uit het asiel. Hij is een beetje druk en brutaal, maar ook heel lief, net als de Toby uit de Superjuffieboeken. Balthasar woont sinds een jaar bij ons, ik dacht dat ik roze Zinia's (dat zijn bloemen) had gezaaid in die oude emmer, maar het bleek gestreepte Kat. En dan is er nog de altijd klein gebleven Sokje... die heb ik gered, maar dat vertel ik nog wel een keer.
We hebben ook een grote, sullige hond: Bolle. Hij zwemt het liefst in vieze, groene sloten en snapt maar niet waarom wij dat liever niet hebben. Hij is dikke vrienden met alle poezen, behalve Mus, want die kan karate en dat weet hij.
Verder zijn er ontelbaar veel vliegen (het hele jaar) muggen (in de zomer) en spinnen (herfst en winter) maar dat zijn er te veel om allemaal een naam te geven. Wel noemen we de eerste spin van het jaar altijd Sebastiaan en proberen we hem niet op te vegen.

 

bollepupmusopkop

 

 

 

 

 

 

 

 

Schuurtje

Ik werk in een schuurtje. Dat klinkt een beetje zielig, maar dat is het niet hoor, want het is een superfijne plek. En ik heb mijn eigen stoepje.